Welkom / In de omgeving van Kisbárapáti

In de omgeving van Kisbárapáti

 

Kisbárapáti ligt in zuidelijk Transdanubië, in de provincie Somogy. Deze provincie loopt vanaf het Oostelijk gedeelte van het Balaton tot aan zuidelijk Hongarije. In de directe omgeving van het dorp kun je eindeloos wandelen door de heuvels en bossen, vissen in één van de vismeertjes of lekker crossen met de mountainbike.

 

Sfeerfoto op de website van camping Jó Napot! in Hongarije.Vissen in één van de vismeertjes.

Sfeerfoto op de website van camping Jó Napot! in Hongarije.Eindeloos wandelen door de heuvels en bossen.

 

Igal
Igal ligt op zo’n 13 kilometer afstand van Kisbárapáti, ook gelegen in een heuvelachtige omgeving. In het dorp zijn meerdere restaurants, een groot hotel en een paar supermarkten aanwezig.

 

Igal staat bekend om haar thermaalbad wat het hele jaar door geopend is. De baden hebben verschillende temperaturen die met het uit 651 meter diepe omhoogschietende 76 graden warme water gevuld worden. (bron: Hongarije vakantieland) Er zijn meerdere binnen- en buitenbaden waarvan één met glijbaan, een grote en kleine rustruimte, een barretje waar eten en drinken gehaald kan worden, je kunt je laten masseren of lekker luieren op je handdoekje in de zonneweide.

 

 

Sfeerfoto op de website van camping Jó Napot! in Hongarije.Ontdek het Balaton!

Sfeerfoto op de website van camping Jó Napot! in Hongarije.Het Balatonmeer of Balaton zoals de Hongaren zeggen.

 

Balaton
Het Balatonmeer of Balaton zoals de Hongaren zeggen is het grootste warmwatermeer van Midden-Europa. Het biedt een enorme diversiteit aan ontspanningsmogelijkheden, cultuur en interessante plaatsen om te bezoeken. Sinds een paar jaar is er rond het Balaton een fietspad aangelegd zodat je zelfs rond het Balaton kunt fietsen en zo een mooi beeld krijgt van beide zijden van het meer.

Langs de noordelijke oever met zijn diepere water ligt een opvallende gordel van vulkanische bergen. De zuidoever is vanwege het ondiepe water langs het strand vooral populair bij jonge gezinnen met kleine kinderen.

 

 

Sfeerfoto op de website van camping Jó Napot! in Hongarije.Lavendel in bloei op Tihany.

Sfeerfoto op de website van camping Jó Napot! in Hongarije.Klooster op het schiereiland van Tihany.

 

Tihany

Op het schiereiland van Tihany staat een ruim 900 jaar oude kerk met een klooster van waaruit je een schitterend vergezicht hebt. De oudste stad van het Balaton is Keszthely, dat met zijn prachtige barokke kasteel, middeleeuwse gotische kerk en zijn musea ook buiten het hoogseizoen of op een minder warme dag genoeg redenen biedt om een bezoek te brengen…

 

Jó Napot! ligt op een half uur rijden van het Balaton waar je veel plaatsen vind met een groot aanbod aan restaurants, winkeltjes/kraampjes en zwembaden/stranden.

 

Uiteraard gaan we graag samen met jou om de tafel zitten om tips op maat te geven om zo het optimale uit je vakantie te halen.