Welkom / Natuurlijk Jó Napot!

Natuurlijk Jó Napot!

 

Voor vogelaars is Jó Napot! een geweldige plek om te spotten. Rondom Kisbárapáti zijn er op 'n viertal plaatsen holen van de Bijeneter te vinden. Deze kleurrijke vogels kun je zelfs vanaf Jó Napot! horen, een zacht rollende pruut met zangerige toon.

 

Sfeerfoto op de website van camping Jó Napot! in Hongarije.Bijeneter

Sfeerfoto op de website van camping Jó Napot! in Hongarije.Gehakkelde Aurelia

 

Wielewalen zijn er ook veelvuldig te zien en te horen evenals de Veldleeuwerik, Hop, Raaf, Putter en verschillende soorten roofvogels. Op het gebied van vlinders valt er ook genoeg te zien. Enkele soorten die je zeker tegenkomt zijn; Konings en Koninginnepage, Grote Parelmoervlinder, Oranje Luzernvlinder, Gehakkelde Aurelia, verschillende soorten Blauwtjes en zeker het Dambordje. En verder zijn er nog vele soorten nachtvlinders.

 

 

Sfeerfoto op de website van camping Jó Napot! in Hongarije.Dambordje

Sfeerfoto op de website van camping Jó Napot! in Hongarije.Veldleeuwerik

 

Vanaf Jó Napot! zijn verschillende paden goed te bewandelen. Er is een gemarkeerd pad dat gaat naar het buurdorp Bonya. Aan het begin van het bos rechts zul je bijna zeker Ransuilen horen. Herten- en reeënsporen en andere dierensporen kom je veelvuldig tegen. Daarom is het zeker een aanrader een sporenboekje mee te nemen, erg leuk voor de kinderen!